Българската тенисистка Цветана Пиронкова продължи впечатляващото си представяне на US Open. Състезателката се развихри и надви със 7:5, 6:3 бившата №1 в света Гарбине Мугуруса за 1.25 часа игра.

Пиронкова имаше проблеми в началото на мача, но от края на първия сет имаше пълно превъзходство.

В третия кръг българката ще се изправи срещу хърватката Дона Векич, която разби Патриша Тиг след 6:2, 6:1.

Пиронкова влезе трудно в мача и беше пробита още в първия гейм. Мугуруса играеше разнообразно и налагаше темпото на игра. В първите пет гейма испанката пласира 11 уинъра срещу два за Пиронкова.

Постепенно българката влезе в ритъм, макар да имаше проблеми със силния сервис на Мугуруса. Пиронкова изоставаше с 2:4 и 0:40, но се събра и взе подаването си.

Последва огромен спад в играта на Мугуруса, която започна да греши често. Испанката беше разпиляна в ударите си и имаше колебания при сервиса, от което се възползва Пиронкова.

Българката навакса изоставане от 3:5 и затвори сета в своя ползва, след като спечели четири поредни гейма. Мугуруса се поддаде на емоцията и счупи ракетата си.

Пиронкова пренесе силната си игра във втората част. Българката загуби едва една точка в четирите гейма, в които сервира. С вдъхновено представяне тя проби в осмия гейм за 5:3 и впоследствие стигна до успеха.

Дневник