Всяка точка срещу всеки съперник повишава самочувствието". Така селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев реагира след равенството с Ирландия в първи мач от Лигата на нациите.

България изпусна победата в края, получавайки късен гол, с който завърши 1:1.

"Доволен съм от играчите. Доволен съм голяма част от това, което направиха. Съжалявам за този гол в продължението. Футболът е такава игра и можете да проверите статистически колко гола се вкарват от статични ситуации. Жалко, че на нас ни се случи", коментира Дерменджиев след срещата.

Според селекционера това е ново начало за отбора, който е показал, че играе задружно.

"Това е едно начало на промяна и наистина момчетата играха много задружно. Искам да се движим крачка по крачка. Времето е много динамично. Нека да изчакаме времето да покаже. При всички случаи ще има промени, но утре искам да видя играчите как ще се чувстват", заяви Дерменджиев.

Междувременно голмайсторът на тима Божидар Краев описа като безсмислена играта на отбора срещу Ирландия с използването на дълги топки.

"Нека останем с позитивно, с точката, доволен съм, че вкарах. В атака нямахме толкова проблеми. Трябваше по-умно да играем, не с толкова дълги топки - имахме сигурно 20 дълги топки срещу Ирландия, което е безсмислено", коментира Краев.

Дневник