Огнеборци от Шумен и Нови пазар съвместно с хора от Доброволното формирование за защита при бедствия на община Каспичан и служители на Държавното горско стопанство гасиха вчера голям пожар в близост до гората над Каспичан. 

В 14,52 часа на телефон 112 постъпил сигнал, че горят сухи треви и храсти край пътя от каспичанския квартал „Калугерица“ към Мадара. Пожарът бил на голяма площ и се наложило изпращането на пожарникари от две служби. 

За гасенето били използвани 10000 литра вода. Огнената стихия била овладяна, преди да обхване смесена гора с площ около 500 декара, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Шумен.  
 

Вчера са възникнали още два по-малки пожара в сухи треви - в двор в село Кладенец и край пътя от град Шумен за село Лозево. 
 
 В 21,44 часа снощи пламнал и навес в село Веселиново. Изгорели масивни и спомагателни постройки, като след намесата на огнеборците пожарът бил локализиран и потушен. За гасенето били използвани 22000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването на пожара е късо съединение.

ШУМ.БГ