Данъчни служители от Националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция влязоха в офиса на "Хиполенд" два дни след като изпълнителният директор на веригата магазини за детски играчки публикува критична позиция в социалните мрежи, в която "благодари" на полицията, че синът му е бил обгазен с химическо вещество на антиправителствения протест в центъра на София на 2 септември.

За мащабната акция на правоохранителните органи в офиса на "Хиполенд" в "Казичане" и в магазините в София потвърди говорителят на НАП Росен Бъчваров пред "Дневник". Той обаче отказа всякаква допълнителна информация - какъв е поводът за проверката, кои други институции участват в нея и какво се проверява.

В четвъртък, ден преди мащабната проверка, агенция ПИК, известна със силната си проправителствена позиция, излезе с публикация със заглавие "Хиполенд" - детмаг или машина за протести". В нея лично собственикът на медиата Недялко Недялков атакува магазините, Колев и служителите, които са ходили на протести в типичния стил.

На 2 септември собственикът на веригата магазини Мариан Колев съобщи в публикация, че синът му е сред пострадалите от обгазяване по време на протеста и едва не е загубил зрението си.

"Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа тогава Мариан Колев и обяви, че подкрепя протестите срещу правителството.

Служители на "Хиполенд" също бяха забелязани на антиправителствените протести в последните дни.

Дневник