"Канал 3" ще бъде новинарски канал на "Нова броудкастинг груп", а по "Нова телевизия" ще има развлекателни предавания и сериали. Това стана известно от интервю на изпълнителния директор на "Нова броудкастинг груп" Ива Стоянова пред вестник "24 часа" и в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"Желанието ни е това да е новинарската телевизия в портфолиото ни, така че профилът ще бъде запазен, но ще инвестираме във все по-високото качество на продукта. 2020 година започна и продължава да се случва като една от най-трудните и динамични години в новата история не само на страната ни, но и на света. Нуждата на зрителите от постоянна, директна и обективна информация ни постави пред необходимостта от всекидневни промени в програмата на "Нова телевизия". Да я прекъсваме с извънредни емисии новини, брифинги и пресконференции, което категорично убеди собствениците и мениджмънта, че в групата ни липсва отделен новинарски канал", казва пред в. "24 часа" Ива Стоянова.

На 1 септември (вторник) стана известно, че "Нова броудкастинг груп" иска да придобие телевизионния канал "Канал 3" и още четири радиа и музикална телевизия. Документите за това са в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). От думите на Стоянова се разбира, че все още се чака становище от комисията и е рано да се говори за сделка.

Според нея с обособяването на отделен новинарски канал ще удовлетвори онази част от аудиторията на "Нова", която предпочита да гледа развлекателната програма и не й е приятно тя да бъде прекъсвана от извънредни емисии.

Попитана защо ръководството е предпочело да купи съществуващ канал, вместо да създаде свой собствен, Стоянова заявява, че е било решено да се заложи на "спортния трансферен принцип - да опитаме да купим доказан състезател, вместо тепърва да започваме с тренировките". Преди да премине в "Нова телевизия", Стоянова беше собственик (по документи), управител и програмен директор на "Канал 3". "Познавам изключително добре тази телевизия и възможностите на екипа. Това ми дава допълнителна увереност, че намеренията на "Нова броудкастинг груп" да има висококачествен новинарски канал биха могли да се реализират по възможно най-добрия начин, и то с разумни инвестиции и усилия", казва още Стоянова.

Ново публицистично предаване по "Нова"

През октомври между 16 и 17 часа ще има ново публицистично предаване с радиоводещия Михаил Дюзев. "Ще бъде различно, ще има дебати, ще има сблъсъци", обясни Ива Стоянова пред "Нова телевизия". Ще има нови водещи и в предаването "На кафе".

През есента по телевизията ще започне излъчването на нов български сериал - "Братя", който ще бъде показван всеки делничен ден от 22.30 ч. преди новините. Втори сезон ще има и сериалът All inclusive. Ще продължи и излъчването на "Откраднат живот", който ще има свой десети сезон. "В него ще бъдат засегнати много от актуалните теми, ще има и за коронавируса", заяви още Стоянова.

Дневник