"Челси" продължи мащабната си селекция с привличането на 21-годишния Кай Хаверц. Сините представиха германския национал, който се обвърза със лондончани за пет сезона.

Сумата по трансфера му от "Байер" (Леверкузен) е 80 милиона евро, като в нея са включени бонуси в зависимост от представянето на атакуващия халф, твърдят английските медии.

"Кай е сред най-добрите играчи за своята възраст в световния футбол, така че сме много щастливи, че бъдещето му е в "Челси". Той е доказал качествата си в едно от най-добрите първенства в Европа, играе за националния отбор на Германия и е вълнуващ талант", бяха думите на директора в клуба Марина Грановская.

Хаверц е считан за един от големите таланти на Германия. Към него имаше интерес от почти всички европейски грандове. За "Леверкузен" той се отчете с 36 гола и 25 асистенции в 118 мача в Бундеслигата.

Хаверц е седмият нов играч в "Челси" през това лято. Сините вече похарчиха 223 милиона евро, като клубът заложи на млади и утвърдени футболисти с привличането на Тимо Вернер (24 години, 53 млн. евро), Бен Чилуел (23, 50 млн. евро), Хаким Зиеш (27, 40 млн. евро).

Към сините се присъединиха още опитният Тиаго Силва и Маланг Сар.3

Дневник