Премиерът Бойко Боорисов направи мрачна прогноза, че световната икономика, както и българската, я чака тежка година. Това стана по време на инспекция на строителните работи по Околовръстното шосе на София. Той започна обиколката от новопостроения мост над село Лозен. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"БВП по света пада, в САЩ, Великобритания, ЕС. Огромни щети търпят икономиките. За целия свят е минус 10%. По- лошата новина е, че заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха на нивата от месец март, няма никакъв шанс икономиката през идната година да тръгне нагоре. Предстоят най-тежките дни, година и половина даже бих казал. Но за радост медицинските ни служби се справят и пак продължаваме да управляваме най-добре пандемията от цяла Европа. Няма един сектор да не работи в момента, за разлика от цяла Европа. И показателите ни пак са най-добрите", обяви Борисов.

"За 2 минути ще стигат от Младост до Тракия - нещо, което преди отнемаше час, час и нещо. Ще видите как ще започне да диша градът", коментира премиерът.

Движението по Околовръстното на София между "Горубляне" и "Младост" ще бъде възстановено до 10 септември.

"Направили сме движение такова, че да не затворим целия участък и да се получи тапа. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветление. За 30 дни могат да се видят промени", каза Борисов за моста до Лозен.

"Темпото на строителство е много бързо. Слага се LED осветление, всичко да бъде осветено. На 7 септември ще се пусне движението на Околовръстното между "Младост" и "Горубляне" в едната част", каза премиерът.

"Искам другите да ми покажат нещо направено от тях. Оставам на хората да преценяват.

Икономическите и финансовите мерки работят, готвим план за следващите няколко месеца, влизайки в кризата България трябва да е подготвена, заяви премиерът. 

Дир.бг