ГЕРБ не се страхува от служебно правителство. Това заяви членът на изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева по време на среща с членове и симпатизанти в Ружинци, съобщиха от партийния пресцентър.

По думите й приоритет на кабинета в момента е извеждането на България от кризата, вследствие на коронавирус, с минимални щети както за икономиката, така и за здравето на хората.

Караянчева е отбелязала, че президентът Радев така и не признал успешния начин, по който правителството управлява кризата - нещо, което, по думите й, европейските партньори неведнъж са изтъкнали.

Тя призовава онези, които се правят на бойци от Фейсбук, да отидат на терен, да се срещат с хората и да направят структури в населените места. "Тези паважни политици така и не разбраха, че ГЕРБ е силна, защото е при хората", е казала още Караянчева.

Единство не се постига с грубо обругаване на легитимно избрания кабинет, призиви за метеж и с вдигнат юмрук, е заявила още Цвета Караянчева. Според нея целият гняв и злоба, които президентът излъчва, се отразяват на отношенията между хората, които подкрепят едната или другата страна.

По-късно във Видин Караянчева призова "българските граждани, нека да бъдат на улиците, да казват своето мнение открито, но да няма насилие.

"Това, което видяхме при протеста на 2 септември, не приляга на европейски граждани. Много е важно ние като управляващи да чуваме какво искат хората, ние никога не сме бягали от този разговор, но на улицата има една група от хора, които викат много силно. Те искат на 100 процента хората да са съгласни с тях и ако това не стане - да бъдем врагове. Аз не искам да бъда враг с тях, трябва да разговаряме и протестите да бъдат мирни", каза още Караянчева и във Видин

Тя съобщи, че ГЕРБ няма да подкрепи предложението за промяна в Изборния кодекс за 48-часов изборен ден, защото това е притеснително за българските граждани. Засега няма да има възможност да се въведе и дистанционно и електронно гласуване, тъй като специалистите не са дали своето мнение за неговата безопасност.

Посещението на Караянчева във Видин е и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е по повод раздаването на партийни книжки на новоприети членове от всички общини от област Видин. Народният представител от ГЕРБ за Видин и областен координатор на партията Владимир Тошев съобщи, че днес са връчени членските книжки на 37 новоприети в община Ружинци, в Брегово на 44 души, а във Видин тази вечер на над 70 човека. Общо новоприетите членове в областта са над 200, уточни Тошев.

Дир.бг