По време на сън се случват чудеса с лицето, тъй като по това време тялото отделя големи количества себум, който подхранва кожата по естествен път.

От 23:00 до 6:00, процесът на възстановяване на клетките се ускорява, така че кожата не трябва да се натоварва през нощта. Ето и какви козметични процедури трябва се извършват от 21:00 до 23:00 за най-добро възстановяване на епидермиса.

Как да се грижим за кожата си преди лягане

След 25-годишна възраст процесите на регенерация в женското тяло се забавят. За да ги стимулираме, трябва да се придържаме към следните правила. 

  1. Пълно и дълбоко почистване на епидермиса. Без тази процедура кожата няма да може да диша през нощта, което провокира появата на подпухналост и преждевременно стареене. Използвайте продукт за почистване на грим: мицеларна вода, почистващ лосион, гел или хидрофилно масло; 
  2. Дневният крем не е заместител на нощния. Продуктите, които нанасяте сутрин, съдържат слънцезащитни филтри и защитни восъци, които пречат на нощното клетъчно възстановяване и дишане. AНA и ретинолът са компоненти, които са включени в нощните кремове. Ако ги използвате през деня, може да се появят дразнене и пигментни петна; 
  3. Прекаленото количество овлажняващ нощен крем не е толкова полезно колкото изглежда на пръв поглед. Много често това може да причини различни проблеми. По-добре отстранете излишъка съвсем нежно със салфетка 10-15 минути след приложение. 
  4. Кажете “Да” на нощните маски! Те съдържат по-високо концентрирани активни вещества, затова и действат по-бързо и по-ефективно, като тези на Estee Lauder, например. Можете да правите процедурата няколко пъти седмично.

Грижа за косата преди сън

Ако искате да подготвите цялото си тяло за възстановяване по време на сън, не пропускайте и косата. Има няколко прости правила, които ще ви предпазят от нейното увреждане: 

  1. Не си лягайте с мокра коса. Ако рядко миете своята, вържете я на опашка или плитка за през нощта. 
  2. Погрижете се за краищата. Ако държите на чистота на косата си и я миете всеки ден, не пропускайте да използвате маска с алое. Вълшебното растение ще помогне да се избавите от сухотата на връхчетата.
  3. Коса до кръста. За да помогнете на косата си да расте по-бързо, масажирайте скалпа всяка вечер. Вземете любимото си подхранващо масло, нанесете го в корените и го втривайте в продължение на 2-3 минути. 
  4. Не мийте косата си вечер. Най-добре правете това сутрин, за да изглежда тя максимално свежа и обемна. 

Тези лесни стъпки, които да спазвате пред лягане, ще ви помогнат да трансформирате кожата и косата си до неузнаваемост само за 1 месец! Пробвайте и ще се изненадате от резултата!

MakeUp.bg