42-ма водачи на моторни превозни средства са глобени от началото на август до днес за неспазване на почасовата забрана за движение на пътя от Паметник "Създатели на българската държава" до Стария град. 

Санкцията за навлизане срещу забранителен знак, налагана в конкретния случай, е в размер на 30 лева, съобщиха за ШУМ.БГ от пресцентъра на шуменската полиция.  

Катаджиите са давали дежурства в участъка както сутрин от 6,00 до 9,00 часа, така и вечер от 18,00 до 21,00. Над 90% от фишовете са написани по време на вечерната забрана, обясниха от полицията.  

Припомняме, че предложението за обособяване на участъка като пешеходна зона дойде от 13 спортни клуба и Туристическо дружество "Мадарски конник". Кметът Любомир Христов направи обществено обсъждане, на което се изказаха различни тези, като накрая той взе решение и издаде заповед не за пълно, а за почасово затваряне на участъка. 

След въвеждането на забраната за автомобили, отсечката се превърна в предпочитано място за разходка на малки и големи, както и за велосипедисти.

ШУМ.БГ