Полиция изпълни градинката пред района на Народния театър в четвъртък (2 септември) сутринта и претърси всеки храст и тревичка както се разбра по-късно, за да търсят опасни предмети преди протеста. Заедно с това полицаите направиха и оборка, защото събраха и изхвърлиха бутилки и боклуци, които намериха.

По обяд на брифинг на СДВР, зам.-началника на отдел "Охранителна полиция" Тони Тодоров обяви, че са намерили туба с течност, струпани на места камъни, железни пръти. Той не се ангажира, че нещата са готвени за протеста, но уточни, че проверяват през камерите на видеонаблюдението дали ще видят кой е оставил предметите и кога.

Тези, които са скрити в храстите са поставени с някаква цел, най-вероятно някои лоши хора искат нещо да се случи", обясни Тодоров, но отказа подробности.

На брифинга той съобщи, че са задържани и шестима души, като трима са притежавали "забранени" предмети, които са отказали да предадат. Какви са те - не беше изяснено.

Снимките на почистващите полицаи предизвикаха и много коментари в социалните мрежи, че полицията прави нещо полезно и може редовно да чисти центъра на София.

Дневник