64-ти ден на протести в цялата страна с искането на оставките на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Днешната демонстрация минава под надслова "Велико народно въстание II", следвайки примера на първото "въстание" от втори септември, когато се проведе един от най-големите и изпълнени със сблъсъци протести. 

Към този час в пространството пред Министерски съвет е спокойно. Множеството става все по-многолюдно, а хора продължават да пристигат постоянно. Движението е блокирано, а полицейското присъствие - засилено. Полицаите са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия, съобщи БНР. Продължават да се правят проверки на раници, чанти и други аксесоари, в които може да бъде скрит предмет, представляващ заплаха.

Според организаторите на демонстрацията от Отровното трио на площада към момента има протестиращи от цели 45 града на страната. 

Протестиращите пред МС пък обявиха, че към този час мостът "Дунав мост" е блокиран от демонстранти. При споменаването на информацията площадът избухна в аплодисменти.

Впечатление прави, че пред официалния вход на Партийния дом, който вече е и нов Парламент, са монтирани високоговорители, но не от протестиращите, а от полицията. 

Иначе - протестът днес започна рано сутринта, а хора започнаха да се събират още малко след 7 ч. Още тогава полицията започна да обискира обискират палатките в района, в т.ч. на майките от "Системата на убива". Забранени предмети в палатките не бяха открити. Намерени в храсти около района обаче бяха метална тръба, дървени пръти, камъни, ножове и прашки, а по-късно от МВР съобщиха и за бутилки със странни цветни течности, сред които и 10-литрова туба. По-късно се оказа, че в бултилките е имало боя, но и запалителни течности.

Малко по-късно от СДВР заявиха, че са задържани шестима души. Причина за първото задържане от днес е джобно ножче. Става въпрос за момче и момиче, претърсени от полицията. Според МВР те не пожелали да оставят ножчето или да го предадат за съхранение. Арман Бабикян от Отровното трио обаче твърди друго - че са пожелали, но въпреки това са били отведени. 

За куриоз съобщиха и от Отровното трио - "Задържане в 1РУ - СДВР до 24ч.! "Тежко въоръжен" мъж заловен на протеста". А тежко въоръженият мъж, съдейки по снимките, направени от адвокатката на задържания и публикувани от триото, е носел със себе си... детски пистолети. Играчки. По-късно от МВР заявиха, че те може да бъдат напълнени с опасна запалителна течност и е било взето решение подобни предмети да се конфискуват.

В късния следобяд пък стана ясно, че съдът е освободил всички задържани от първото "Велико народно въстание" без никаква мярка за неотклонение. Причината - единственият свидетел на предполагаемите им хулигански действия е полицай, който е свидетел и по друго дело, на действия, които са станали по същото време. Тоест, приема съдът, има практическо съмнение за лъжесвидетелстване. 

Клуб Z