Витория Азаренка препречи пътя на Серена Уилямс на US Open и се класира за финала. Там състезателката от Беларус ще играе с японката Наоми Осака.

Азаренка постигна обрат за 1:6, 6:3, 6:3 срещу Уилямс и седем години по-късно отново стигна финал в турнир от Големия шлем. До момента тя има два загубени финала в Ню Йорк - и двата срещу Уилямс (през 2012 и 2013 г.).

Осака стигна до 7:6 (1), 3:6, 6:3 срещу американката Дженифър Брейди. Японката ще се бори за втората си титла в Ню Йорк след 2018 г. и общо трета в Големия шлем.

За Уилямс остава разочарованието, след като и този път не успя да стигне до мечтаната 24-а титла в Шлема, с която би изравнила рекорда на Маргарет Корт. Американката за последно стъпи на върха на Australian Open през 2017 г., след което година по-късно се завърна в игра след майчинство, но остана с четири загубени финала.

Това беше втори пореден двубой между две майки в решителната фаза на US Open. В предния кръг Уилямс отстрани представилата се забележително Цветана Пиронкова.

Дневник