Немски дог - собственост на британско семейство, е смятан за най-възрастния в света със своите 11,5 години, като стопаните приписват дълголетието му на здравословно хранене и много любов, пише в. "Дейли стар".

Пайрът (Пират) е обожаван от своите собственици семейство Валентино, които го осиновяват преди повече от десетилетие.

Представителите на породата Немски дог - една от най-едрите в света, обикновено не живеят дълго. Продължителността на живота им около седем години.

Симпатичният гигант Пайрът обаче все още е в добра форма, въпреки своите 11,5 години, и стопаните се надяват след няколко месеца да отпразнуват 12-ия му рожден ден.
 
За най-възрастен представител на породата досега се смяташе Фреди - най-едрото куче в света, който тази година отбеляза осмия си рожден ден. Пайрът обаче е с почти четири години по-възрастен от него и все още се радва на добро здраве.

Стопаните му Сара и Лорънс Валентино приписват дълголетието му на здравословното хранене - Пайрът обича да похапва специално приготвени блюда с пилешко, и на купищата любов и прегръдки, с които го даряват.

"Пайрът е доста глезен. Той много обича своите ястия, особено с пилешко, които приготвям специално за него. Ако му дам само половин порция, нашият глезльо знае, че има още, и започва да "вика" по мен, докато не получи всичко", споделя 36-годишната му стопанка Сара Валентино от Донкастър, художничка и майсторка на торти.

Пайрът е осиновен от семейството през 2010 г., когато е на една годинка. Въпреки че планират да приютят само едно куче, Сара и мъжът и Лорънс взимат и брат му Дигби, за да дадат шанс за по-добър живот на двете кутрета. Дигби, починал преди няколко години, става "момчето на татко", а Пайрът - "момчето на мама".
 
"Когато Дигби беше жив, беше забавно да споделяме леглото си с два немски дога. Пайрът все още обича да се гушка между нас. Доста е ревнив и гледа да ни "раздели". Ревнува ме дори когато говоря по телефона", казва Сара, която стопанисва и два питона.

Заради напредналата си възраст кучето прави кратки разходки и обича да си поспива. Едно от любимите му занимание, когато е буден, е да нахлува в стаята на дъщеря им Ема и да краде плюшените й играчки. /БТА