"Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите" - така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Кърджали на въпрос за полицейското насилие на големия антиправителствен протест на 2 септември. Борисов заяви, че винаги е уважавал протестите и е изслушвал и опитвал да реши проблемите на недоволните. "Но безспорно има платени провокатори. Не трябва да се смесват едните и другите. Към едните изпитвам уважение, към другите - огромна неприязън, която няма да спре", посочи той. Той обаче отклони въпроса коя е мафията (през седмицата премиерът заяви, че "мафията иска да ни свали" - б.р.) с думите "събрали сме се на манастир".

Попитан за критиките на евродепутата Клеър Дали към управлението му министър-председателят посочи, че имало и критики към президента Румен Радев. "Вижте, затова в ада на българския казан няма охрана", каза Борисов и насочи темата към днешното гласуване за лидер на БСП.

"Единственото, за което се обвиняват БСП на днешните избори, е фалшификации и нечестни избори. Те искат да правят следващите избори. Те не могат да си направят своите", обобщи Борисов. В Кърджали премиерът участва в тържественото освещаване на разширение на манастирския комплекс "Св. Йоан Предтеча".

Дневник