Григор Димитров изтегли добър жребий на старта в турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Българинът, който е поставен под №15, започва участието си срещу 25-годишния италианец Джанлука Магер. Той заема 80-о място в ранглистата.

При успех Димитров ще играе с победителя от двойката между Йошихито Нишиока и Миомир Кечманович. Най-високо поставеният съперник, който може да срещне в осминафиналите, е Стефанос Циципас (№3). В четвъртфиналите е възможен сблъсък с Фабио Фонини (№7) или Денис Шаповалов (№12).

В тази половина на схемата е деветкратният шампион в Рим Рафаел Надал, който пропусна US Open. Той ще има труден тест, като във втория кръг ще срещне полуфиналиста в Ню Йорк Пабло Кареньо Буста. Водачът в ранглистата Новак Джокович има лесен път в началото.

Преди година Димитров отпадна в първия кръг. Най-доброто му представяне дойде през 2014 г., когато игра полуфинал.

Мастърсът в Рим започва в понеделник и предхожда "Ролан гарос". Турнирът е първият, който ще се изиграе на червени кортове след подновяването на сезона.

Участие в надпреварата отказаха Даниил Медведев, Доминик Тийм и Александър Зверев, които достигнаха до заключителната част на US Open. Извън строя е и Роджър Федерер, който се възстановява след операция на коляното.

Дневник