Поредно силно представяне записаха малките състезатели на клуб по тенис на маса „Кабаков“ - Шумен. 9-годишният Ивайло Атанасов, 10-годишните Дарин Андонов и Никола Илиев и 12-годишният Славомир Боянов не успяха да спечелят медали, но изиграха силни срещи по време на държавното индивидуално и отборно първенство за деца до 12 г. във Варна.

Славомир Боянов, който се завърна в игра след контузия, успя да премине своята предварителна група, като зае първото място в нея, а след това достигна до осминафинал. В този мач шуменецът загуби след оспорвана среща и обрати с 2:3 от бъдещия финалист Мартин Симеонов, като в крайното класиране зае 10-то място.

Дарин Андонов с 3 победи и 1 загуба зае 2-ро място в предварителната си група и също продължи в елиминациите, но там отстъпи още в първата си среща и в крайното класиране се нареди 18-ти. Дебютантът Никола Илиев след 2 победи и 3 загуби зае 3 място в групата си и не продължи напред. Същите резултати постигна и Ивайло Атанасов.

Освен в индивидуалното състезание, шуменските тенисисти играха и в турнира на двойки. Тандемите Боянов/М. Симеонов и Д. Андонов/Ив. Атанасов стигнаха до осминафиналите, където допуснаха загуби и се наредиха съответно на 10-то и 12-то място.

„Доволен съм от показаното във Варна от всички мои състезатели. Трябва да спомена, че Боянов игра за първи път след много тежка контузия и отсъства близо година, но даде всичко от себе си. Дарин, Ивайло и Никола са доста по-малки, но ако продължат да тренират още по-упорито в следващите години, ще се наредят сред най-добрите“, каза след първенството треньорът Златко Илиев.

ШУМ.БГ