Ръководството на ЦСКА определи атаката срещу феновете на отбора във Варна като опит за убийство и терористичен акт. В писмо до министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР червените призоваха за установяване и подвеждане под отговорност на виновниците, които хвърлиха самоделни бомби към сектора за гости.

Атаката дойде от хора извън стадиона по време на почивката в мача с "Черно море" в събота. Впоследствие се стигна до безредици и фенове на ЦСКА нанесоха щети върху оградата на стадиона.

"Някои от бомбите избухнаха в опасна близост до нищо неподозиращи деца и техните родители, дошли да подкрепят любимия си клуб. Всичко това създаде паника и суматоха и бе сериозна провокация и предпоставка за още инциденти. За най-голямо щастие и късмет на всички, до фатални случаи не се стигна, а двубоят завърши без ескалация на напрежението.

Ние като клуб смятаме, че това беше своеобразен акт на тероризъм от страна на извършителите. Осъзнат опит за покушение и убийство на български граждани, преднамерено организиран и осъществен, без всякакви скрупули и загриженост за човешкия живот. Сериозно и умишлено престъпление, което можеше да бъде заплатено с цената на невинни пострадали и жертви", пише в част от съобщението на ЦСКА.

Мачът завърши 1:1, като червените се спасиха от загуба с гол в края.

Дневник