"Левски" прекъсна серията си без победа на стадион "Георги Аспарухов". Сините надвиха с 2:1 последния в класирането "Етър" и записаха първи успех у дома за 2020 г.

В герой за "Левски" се превърна Борислав Цонев, който се разписа в края на мача. Преди това за сините вкара защитникът Живко Атанасов, а Преслав Боруков беше точен за гостите от Велико Търново.

Последната победа на "Левски" на "Герена" дойде на 8 декември 2019 г. срещу "Витоша" (Бистрица).

С успеха сините събраха седем точки и се изкачиха до седмото място. "Етър" остава последен с пет загуби от петте си мача. Срещу "Левски" тимът от Велико Търново вкара първия си гол за сезона.

Гостите влязоха по-силно в мача и създадоха напрежение пред вратата на сините. Постепенно домакините се съвзеха. Удар на Стайн Спиерингс беше блокиран от бранителите на "Етър".

В 36-ата минута "Левски" изпълни корнер и Атанасов беше най-съобразителен на задна греда, за да прати топката във вратата след удар с глава.

Радостта на сините се задържа едва седем минути. Защитата на "Левски" проспа атака отляво и остави Здравко Илиев да стигне до топката. Той я върна към Боруков, който имаше време да се изправи и да отбележи.

Втората част започна с ялови опити в атака. В 71-ата минута Милчо Ангелов можеше да даде преднина на "Етър", но ударът му мина встрани.

Осем минути по-късно Цонев се разписа от фаул, за да донесе победата на "Левски". В ситуацията вратарят на "Етър" Анатоли Господинов се отчете със слаба намеса при опита си да боксира топката.

Дневник