Изкуствен интелект проведе кастинга за избор на новия Джеймс Бонд и реши, че най-подходящият британски актьор за ролята на следващия Джеймс Бонд е Хенри Кавил, съобщава Movieweb, цитиран от РИА "Новости".

Програмата Largo.ai е сравнила данните и характеристиките на потенциалните кандидати и е избрала най-добрия за наследник на Даниел Крейг, който изигра вече знаменития агент в последния, 25-ти филм от поредицата - "Смъртта може да почака"".

Сред британския кастинг с най-висок резултат води Хари Кавил, изиграл Супермен в "Човек от стомана", като на него са отредени 92,3 %. Следва го Ричард Армитидж от трилогията "Хобит" и сериала "Фантоми" - с 92%. Трети е класиран Идрис Алба с 90%, известен от "Лутър" и "Наркомрежа".

Когато изборът разшири географските граници извън Острова, то изкуственият мозък се е спрял на новозенландеца Карл Ърбан като най-подходящ за ролята - с 96,7%, следван от "Капитан Америка" - Крис Евънс с 93,3% и Уил Смит, който събира 92,2%.

Ако пък режисьорите решат да сменят пола на Джеймс Бонд и се спрат на актриси, то, според изкуствения интелект най-добрата за ролята е Джина Карано с 97,3%, следван от Кейти Секоф от "Бойна звезда Галактика" с 94,4%, а в тройката влиза Анджелина Джоли с 94,2%, отредени й от изкуствения интелект.

Дарик