Четири случая на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа от частни домове в село Марково са установени по време на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, съобщиха от полицията днес.

Проверките са извършени съвместно със служители на електроразпределителното дружество в петък. По случаите за непълно отчитане на потребената енергия са започнати производства за извършени престъпления, уточниха от полицията.

По време на операцията са проверени 110 моторни превозни средства, 19 пътни превозни средства и са извършени проверки на 174 лица.

Съставени са 2 акта по Закона за движение по пътищата, 1 по Кодекса за застраховането. Наложени са 37 глоби с фиш. Установени са 32 нарушения на скоростните режими. Четирима водачи ще бъдат лишени от правото да управляват, след като били засечени да шофират в населено място с над 50 км/ час от максимално позволената скорост. Двама от водачите са се движили със 107 км./ час, един е засечен със 111 км/ час, а „рекордът“ е на водач, който преминал през населено място със 119 км/ час при разрешени 50.

ШУМ.БГ