На професионалния си  празник вчера 4 екипа огнеборци от Шумен и Нови пазар заедно с доброволци от Доброволното формирование в Каспичан и ДГС - Шумен гасиха пожар, тръгнал от сухи треви и достигнал до широколистна гора. Това съобщиха от ОДМВР в Шумен.

Сигналът е  получен в 14,28 часа. За гасенето на пламъците, които били на площ от 300 000 кв. м са ползвани 10 тона вода, използвани са и пръскачки. Бързата намеса на всички, участвали в гасенето, е предотвратила от опожаряване 1200 декара гора.

Два часа по-късно съобщение за пожар в отпадъци на разклона за село Риш вдигна на крак  екип от участъка на пожарната в Смядово и доброволците от формированието в града. Пожарът, който обхванал площ от около 240 000 дка  е загасен с 15 тона вода.

В следобедните часове огнеборци са гасили пожари в сухи треви в района на Шуменското езеро, край село Риш, между Смядово и село Златар, където са се запалили храсти и сухи треви, а днес шуменските огнеборци са гасили запален контейнер за смет на ул. “Панайот Волов“, близо до Деу център в Шумен, след подаден сигнал в  7,30 часа тази сутрин .

Общо за последните 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на осем сигнала за произшествия.

ШУМ.БГ