Григор Димитров се класира безпроблемно за третия кръг на "Мастърс" турнира в Рим след категорична победа над Йошихито Нишиока с 6:1, 6:0. Българинът се справи със съперника си за едва 55 минути, като беше близо до това да не даде дори гейм на японеца.

Това е втора победа за Димитров в две срещи с 24-годишния японец.

В следващия кръг поставеният под №15 в схемата Димитров ще срещне италианеца Яник Синер. Представителят на домакините изненадващо победи Стефанос Циципас с 6:1, 6:7 (9), 6:2 за 2.15 часа.
Димитров постигна една от най-бързите си победи в кариерата, като неговият съперник не беше на нивото му. Нишиока допусна доста грешки и нямаше отговор на действията на българина.

Бившият №3 в света записа два аса, но имаше и четири двойни грешки. Той спечели общо 96% от разиграните точки на свя първи сервис и даде само една точка за пробив на Нишиока.

В първия сет Димитров поведе бързо с 5:0 преди серията му да спре и японецът да вземе един гейм. След това на своето подаване Димитров нямаше проблем да надвие съперника.

Сценарият се повтори във втората част, когато по-дългите геймове бяха в подаванията на Димитров. Стигна се до няколк равенства в точките, но след 4:0 Нишиока рухна и накрая българинът затвори мача.

С победа в турнира започна световният №1 Новак Джокович. Той надви Салваторе Карузо с 6:3, 6:2 за час и 24 минути. В следващия кръг той ще срещне сънародника си Филип Крайнович.

Дневник