ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) се изправят пред съперниците си във втория предварителен кръг на Лига Европа, като посрещат БАТЕ (Борисов) и "Тотнъм" в четвъртък вечер. Двата тима имат тежки задачи, като "Локомотив" е в ролята на аутсайдер, докато шансовете на ЦСКА са оценени с 50%.

Черно-белите приемат "Тотнъм" от 19 часа на своя стадион в Пловдив, а час по-късно започва и срещата на "Българска армия".

С голям интерес се чака първата визита на "Тотнъм" на български отбор, като съставът от Лондон е воден от Жозе Моуриньо, а в състава е капитанът на английския национален тим Хари Кейн. Преди срещата треньорът на "Локомотив" Бруно Акрапович изрази задоволство, че тимът ще премери сили с "шпорите".

"Футболът е интересен, защото винаги можеш да намериш слабост. Важното е как играчите ще използват това нещо. Казах на футболистите как трябва да влезем в мача, за да спечелим нещо. Удоволствие е да премеря сили с Моуриньо, искам отборът ми да експлодира сега", коментира Акрапович и дори се пошегува: "малкият ми син каза, че не вижда никакъв шанс за нас".

От своя страна Моурииньо подходи с уважение, обяснявайки, че и двата тима не са имали късмет при жребия.

"Футболист на "Локомотив", от когото съм впечатлен? Бих казал, че съм впечатлен от отбора, а не от индивидуалности. Смятам, че съперникът е по-подготвен от нас, защото имаше няколко мача."

В София ЦСКА ще се опита да прекъсне негативната българска серия срещу БАТЕ. Дотук отборът от Беларус е отстранявал "Левски" и "Литекс" през 2008 и 2009 г. Треньорът на червените Стамен Белчев изрази вяра в тима си.

По думите му червените трябва да покажат различно лице от това срещу малтийския "Сайрънс", който беше отстранен много трудно след обрат в края. "Трябва да изглеждаме много по-добре от първия мач. С дисциплина и колектив мисля, че ще е успеем да елиминираме съперника".

Според информациите БАТЕ има проблем, тъй като заради заразяване с коронавируса COVID-19 извън състава са двама основни футболисти - Станислав Драгун и Игор Стасевич.

Дневник