Правителството не обсъжда варианта да подаде оставка, която се иска с протести вече 71 дни, каза днес пред БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя допълни, че се обсъждат теми от обществен интерес, като изборния кодекс, проектът на бюджет и т.н. За Сачева властта е легитимна, защото е избрана на демократични избори и все още е в мандата, даден и от конституцията.

По думите на министъра няма да има предизборно харчене на пари, а финансовата политика на кабинета е балансирана и разумна и доказателство за това било използването на 1 млрд. лева до момента за запазване на работни места, застрашени от епидемията от коронавирус. Сачева обяви, че правителството не приема призивите на бизнеса да не се увеличава минималната работна заплата. "Не е редно в момент на криза работниците и държавата да поемат всички негативи", е нейното мнение.

Блокадата на сградата на парламента вчера от Мая Манолова и майките от инициативата "Системата ни убива", Сачева определи, като политическа злоупотреба на каузите на хората с увреждания. "Ще сме свидетели на много такива случаи, защото предизборната компания тръгна твърде рано", е нейното мнение.

Деница Сачева за пореден път атакува протестиращите, като ги обвини в стремеж към анархия и заглушаване на чуждото мнение, въпреки че имат желание за законност и демокрация.

Дневник