Целта е провокация и да се влезе в медиите на всяка цена, през следващите месеци ще сме свидетели на много провокации." Това заяви днес пред Би Ти Ви социалният министър Деница Сачева по повод блокадата на сградата на парламента вчера от членове на председателстваната от Мая Манолова гражданска платформа "Изправи се.бг" и майките от инициативата "Системата ни убива" .

Тя критикува участието на "Изправи се.бг" в тези действия и ги обвини в политическо злоупотребяване с каузата на хората с увреждания. Сачева посочи, че има ред за влизане в Народното събрание, и добави: "Този ред е за всички, не е направен за Мая Манолова", каза тя. "Не знам каква е каузата на тези хора", коментира още Сачева.

По повод срещата си с протестиращите миналия петък след участието си в "Панорама" Сачева обяви, че тази ситуация не й е била приятна, но това е "част от демократичните процеси". След това обаче тя затвърди тона и заговори за "заглушаване на гласа". "Няма как да твърдиш, че искаш отново демокрация, и да заглушаваш гласа на някого. Причакването на политици пред БНТ всеки петък, за да се затвори техният глас, е нещо, което е двоен стандарт в това, за което се борят хората", смята тя.


Сачева обяви, че в правителството изобщо не се обсъжда подаване на оставка, защото времето на кабинета е определено от конституцията и то се нарича "мандат". Тя се върна и назад в миналото и обяви защо е подала документи за членство в ГЕРБ години след критиките си към тази партия.

Дневник