Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо отличи доброто представяне на "Локомотив" (Пловдив) в мача от втория квалификационен кръг в Лига Европа. Българският отбор водеше в резултата до 79-ата минута, но допусна драматичен обрат в края.

Според Моуриньо тимът на Бруно Акрапович е затруднил "Тотнъм" с раздаването на терена и поведението си предимно да се защитава.

"Разбира се, когато те вкараха, това беше момент, в който започнаха да мечтаят, а за нас - да се страхуваме за бъдещето си в турнира. Страхотна емоция. Беше хубаво за играчите да усетят драматичната ситуация в последните 10-15 минути", каза Моуриньо.

Според португалеца мачът е щял да се развие в друга посока, ако през първото полувреме отборът му беше получил дузпа за нарушение срещу Стивън Бергвайн.

От своя страна Акрапович заяви, че отборът му е пропуснал да запише един от най-големите успехи в българския футбол.

"Доста ме е яд, но съм щастлив от това, което показаха момчетата. Бяхме близо до един геройски момент. За нас това беше един мач за историята, а за тях това беше просто един мач като всеки друг. Знаехме, че трябваше да опазим вратата си в първите 15 минути на първото и второто полувреме и след това да вкараме гол", бяха част от думите на Акрапович.

Дневник