Григор Димитров постигна много трудна победа срещу 19-годишния Яник Синер и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Българинът стигна до обрат за 4:6, 6:4, 6:4 след повече от два часа.

Следващият му съперник ще е Юго Юмбер или Денис Шаповалов. Димитров е в частта на схемата, в която е и Рафаел Надал.

Двубоят със Синер нямаше нищо общо с предното предизвикателство на българина, спечелено убедително с 6:1, 6:0 срещу Йошихито Нишиока.

Мачът започна трудно за Димитров, който допусна пробив на нула още в първия гейм. Той веднага стигна до възможности за връщането му, като поведе с 40:15, но съперникът му се защити в дълъг гейм.

До края на сета българинът не успя да затрудни италианеца и отстъпи.

Вторият сет започна по същия начин, като Синер проби на нула още в началото. Този път Димитров съумя да отговори бързо и изравни. В петия гейм той се защити след 15:40, а в края на сета използва втората си възможност за пробив и след 6:4 стигна до равенство.

Много оспорваната игра се пренесе в третия сет. В него Димитров нанесе удар с пробив на нула в четвъртия гейм. Българинът удържа преднината си и сервираше за победата при 5:3, но допусна пробив.

След това Димитров стигна до няколко възможности за пробив и спечелване на мача. Голямата цел беше изпълнена след груба грешка на Синер, който прати топката в мрежата.

Дневник