Въпреки тезите на Корнелия Нинова и близките й в БСП, че преизбирането й с 81.5% от участвалите в прекия вот за лидер на партия, доказва, че тя е единна и в чудесна кондиция, днес част от опозицията й демонстрира друго. На "Позитано" 20 днес се провежда последния пленум на Националния съвет преди конгресът да го смени.

Третият на вота Красимир Янков иска анкетна комисия в БСП да разгледа жалбите за нарушения при гласуването, които по думите му са над хиляда. Четвъртият Валери Жаблянов смята, че изборът е бил фарс и е направен по методиката, по която Цветан Цветанов преди правел национални избори. Отказалият се от участие в избора Георги Тодоров е носел оскар за Нинова.

"Смятам, че победа й ще я победи", каза един от основните опозиционери на Нинова - Георги Гергов и коментира, че е имало организация да гласуват определени социалисти, дори и с носилки. Според него обаче е време за обединение в БСП заради предстоящите парламентарни избори.

Основният опонент на Нинова - Кирил Добрев, който е зам.-председател на БСП и доскоро бе дясната й ръка, не говори пред медии, но според социалисти е бил на пленума.

Два часа след началото на заседанието, когато са се регистрирали 103 от 185 членове на Националния съвет, представители на вътрешната опозиция са си тръгнали от "Позитано" 20 с твърдения, че няма кворум, но въпреки това се приемат документи за конгреса.

Веднага след това от пресцентъра на БСП съобщиха, че документите се приемат с голямо мнозинство, а заседанието тече в конструктивен дух и с поздравления за победата на Нинова.

Дневник