Отборът на „Шумен 61“ започна ударно участието си в първенството на А група по хандбал при мъжете след отсъствие от елита от 8 години. Като гости днес на един от фаворитите в първенството „Чардафон“ в Габрово шуменци се наложиха с 34:24 (13:11).

Шуменският отбор бе затруднен от съперника си в първите 20 минути на срещата, когато двата отбора играха гол за гол и нито един не успя да поведе в резултата с добър аванс. В края на полувремето шуменци напипаха вярното темпо на игра и на почивката поведоха с 13:11.

През втората част „Шумен“ не даде шанс на съперника си. Въпреки малкото време, с което разполагаха за подготовка и стиковане, шуменци играха отлично в защита и резултатно в нападение и разликата в головете достигна до 10. Това даде възможност на треньора Чавдар Чернев да пусне в игра всички свои състезатели, като дебют в А група направи и 16-годишният талант на шуменския клуб Андрей Жечев. Заради контузия в игра не можа да влезе другият млад състезател от школата Енгиджан Сали.

В мача срещу „Чардафон“ за „Шумен“ най-резултатен бе Йордан Михайлов със 7 гола. По 6 попадения отбелязаха Стефан Евтимов и Дмитър Грозев, а Мирослав Симеонов реализира 4, Теодор Добрев - 3.  С по 2 попадения се отчетоха Димитър Иванов, Александър Димитров и Ивелин Иванов, 1 гол на сметката си записа Вилиан Негованов. Отлични изяви на вратата на шуменци имаха и двамата вратари Ивайло Костов и Ангел Ангелов.

Следващата среща на „Шумен 61“ е на 26 септември от 18,00 часа, когато шуменци приемат в зала „Арена Шумен“ „Спартак“ Варна. Мачът ще бъде излъчен на живо в youtube канала на Българската федерация по хандбал.

ШУМ.БГ