Лидерът на партия КОД (Консервативна обединение на десницата) Петър Москов обяви, че ще търси партньорство с "Обединени патриоти" и СДС. Пред Би Ти Ви бившият здравен министър заяви, че следващата седмица партията му ще излезе с декларация за основаване на десен консервативен алианс, като ще изпратят покана на НФСБ, ВМРО и СДС.

По думите му в подобна коалиция се крие възможността за възстановяване на смислената десница в страната. Според него протестите по-скоро са лявата алтернатива за бъдещето управление на България.

"Независимо от целите, резултатите от протеста ще бъдат, че той ще е лаборатория на лявата политическа идея в България, защото говорителите и лидерите са Румен Радев, който е от БСП, самата БСП, Отровно трио, което пък беше от предизборния щаб на Мая Манолова, а тя е БСП. Всичко това не може да е представителство на новото дясно", заяви Москов.

Той каза още управлението на премиера Бойко Борисов се е превърнало от политическо в чиновническо.

"Когато една администрация не бъде заставена да изпълнява политическите цели на държавата, тя започва да изпълнява свои собствени цели. Тогава се превръща в наемник на икономически интереси и така участват в рекети и разпределение на икономически интереси", допълни Москов.

Дневник