Шампионът във Висшата лига "Ливърпул" взе втора победа от началото на сезона, след като надви "Челси" с 2:0 като гост. Мърсисайдци се наложиха с две попадения на Садио Мане след почивката.

Сенегалецът се разписа в рамките на четири минути, между 50-ата и 54-ата.

Тимът на Юрген Клоп игра с човек повече едно полувреме, след като в края на първата част Андреас Кристененсен беше изгоне с директен червен картон. Защитникът на сините задържа Мане с ръце и напусна терена.

До почивката "Ливърпул" имаше само един точен удар, докато "Челси" игра на контраатака, но нямаше много шансове.

След паузата "Челси" се прибра в своята половина, но "Ливърпул" бързо успя да вкара. Фирмино беше изведен в наказателното поле, намери с меко центриране Мане и сенегалецът вкара с глава.

Четири минути по-късно нападателят на "Ливърпул" удвои след много груба грешка на вратаря на "Челси" Кепа Арисабалага. Той опита да изрита топката, но Мане я посрещна и се разписа на празна врата.

Четвърт час преди края "Челси" пропусна и дузпа, отсъдена за фаул срещу Тимо Вернер. От бялата точка Жоржиньо стреля слабо и Алисон спаси.

В друг мач от кръга "Тотнъм" разгроми "Саутхемптън" с 5:2 като гост. Четири гола вкара Хюн Мин Сон, а един добави Хари Кейн.

Дневник