"Марсилия" разполага с кадри, на които защитникът на тима Хироки Сакай е обиждан на расова основа от звездата на "Пари сен жермен" Неймар по време на скандалния мач между двата отбора, съобщи АФП по информация от източник, близък до клуба.

Според информацията в "Марсилия" имат доказателства, че в два случая бразилецът е отправил обидни коментари към японеца. El Partidazo de COPE твърди, че Неймар се е обърнал с думите "китайско ла*но". Запитани, от "Марсилия" отговорили, че няма да коментират твърденията.

Това е поредният епизод от искрите между ПСЖ и "Марсилия". Мачът между двата отбора приключи с пет червени картона, а след края му Неймар обвини играч на съперника в расизъм и призова за разследване на случая.

"Съжалявам единствено, че не ударих този задник в лицето. VAR може да улови "агресията", която съм показал. Искам да видя и запис на този расист, който ме нарича "маймунски кучи син", написа Неймар в социалните мрежи, като думите му бяха насочени към защитника на "Марсилия" Алваро Гонсалес.

Миналата седмица бразилският Globo Esporte заяви, че ПСЖ е изпратил видео на инцидента до Френската футболна лига (LFP), "за да се опита да докаже, че Неймар е жертва на расизъм".

След преглед на записи според трима експерти по четене на устни, интервюирани от Globo TV, Гонсалес е нарекъл Неймар "моно" ("маймуна" на испански). Други експерти в Испания обаче твърдят, че няма доказателства играчът на "Марсилия" да е използвал обиден език на расова основа.

Френската футболна лига води разследване след твърденията на Неймар, които Гонсалес отрича. Звездата на ПСЖ беше наказан за два мача заради удара без топка срещу бранителя на "Марсилия". Според правилата в Лига 1 при проява на расизъм даден играч е заплашен да пропусне от осем до десет срещи.

Дневник