Руският опозиционер Алексей Навални е бил изписан от "Шарите", където прекара 32 дни, 24 от които - в интензивното отделение, съобщиха от берлинската болница. Съобщението от тази сутрин посочва, че това е станало вчера.

"Състоянието на пациента се подобри достатъчно, за да бъде освободен от болнични грижи. На базата на подобряването му и сегашното му състояние лекуващите лекари вярват, че е възможно пълно възстановяване. Но е твърде рано да се отхвърлят потенциални дългосрочни последици от неговото тежко отравяне", пише в краткия текст.

Засега няма информация къде е настанен той и в какъв режим ще се възстановява. Докато беше в болницата, негови близки съобщиха, че той няма намерение да остава в чужбина и ще се прибере в Русия.

Навални бе настанен в "Шарите" на 22 август по частна инициатива, но получи засилена полицейска охрана като гост на канцлера Ангела Меркел. Три западни лаборатории потвърдиха, че той е бил отровен в сибирския град Омск с нервнопаралитично бойно вещество от групата "новичок".

Дневник