От 8,00 часа утре в кв. „Мътница“ ще бъде обявено бедствено положение. Това заяви пред журналисти днес кметът Любомир Христов.

„Обявеното бедственото положение ще позволи да се съкратят сроковете за избор на изпълнител, който да възстанови алтернативните източници, чрез които ще може да се подава вода до жителите на „Мътница“, каза още Любомир Христов.  

Бедственото положение ще бъде със срок на действие 7 дни. 

По думите на кмета изпълнението на проекта за възстановяване на дълбокия сондаж, който е част от водопреносна система „Мътница“, ще започне в близките една, две седмици. „Това, което казват експертите е, че до месец, месец и половина ще бъде решен проблема на жителите на квартала“, допълни Христов.

Припомняме, че „Български ВиК холдинг“ ЕАД пое ангажимент да съдейства с финансирането в решаването на водния проблем за жителите на квартал „Мътница“ като първи етап от проекта за възстановяване на водопреносна система „Мътница“.

За да се реши проблемът се предвижда да бъде възстановен и въведен отново в експлоатация дълбок сондаж, който е част от водопреносна система „Мътница“. Прогнозната стойност на нужните средства е около 370 хил. лв. Изпълнението на дейностите ще се поеме от „Водоснабдяване и канализация“ ООД в Шумен.

ШУМ.БГ