След 26 години начело на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов се оттегля. Това се е случило на проведеното Общо събрание на БФ по мотоциклетизъм, съобщава БНР. Николов и настоящият управителен съвет са подали своите оставки. Членът на управителния съвет Георги Недев потвърди новината пред БНР.

"В точка "Разни" беше обсъдена оставката на целия УС. Аз подкрепих идея на Богдан Николов да се оттеглим от ръководството на централата. Мотивът е, че трудно се справяме с цялата ситуация, а и самият той не се чувства добре здравословно. Надявам това да е за доброто на спорта", коментира Недев.

Според него "ще е хубаво Богдан Николов да остане почетен председател", но той се надява да дойдат нови лица.

На последните избори за президент през 2019 г. Недев беше конкурент на Николов, като тогава получи четири гласа, а дългогодишният президент беш преизбран с 54. "Не знам дали отново ще се кандидатирам, ще преценя", коментира членът на УС.

Богдан Николов оглавява мотоциклетизма от 1994 г. По време на управлението на Николов България стана редовен домакин на стартове от Световния шампионат по мотокрос. Федерацията беше белязана и от скандали, включително и отнемане на лиценза заради големи задължения. В крайна сметка лицензът беше възстановен, а през 2018 г. държавата осигури 1.6 милиона лева за провеждане на стартове.

Настоящото ръководство на федерацията ще продължи да изпълнява функциите си до провеждането на извънредно общо събрание и избирането на нов президент.

Дневник