Григор Димитров ще играе с французина Грегоар Барер в първия кръг на "Ролан Гарос". Това отреди изтегленият жребий за турнира във френската столица. Съперникът на Димитров е на 26 години и е 102-и в световната ранглиста.

До момента двамата имат само един мач помежду си, като той беше в Монпелие по-рано през годината. Барер спечели с 6:7 (4), 6:4, 7:5.

При победа Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Андрей Мартин и Жоао Соуса. Ако стигне трети кръг българинът може отново да играе с Денис Шаповалов, от когото загуби на четвъртфинала в Рим.

Димитров попадна в една част на схемата със светвния №1 Новак Джокович.
Сърбинът, който е шампион в Париж от 2016 г., започва с шведа Микаел Имер. Рекордьорът по титли от "Ролан Гарос" Рафаел Надал стартира с представителя на Беларус Егор Герасимов.

Пиронкова срещу бивша полуфиналистка

Труден жребий изтегли единствената представителка на България при жените Цветана Пиронкова. Тя ще играе с Андреа Петкович от Германия, а при успех във втория ѝ мач я очаква Серена Уилямс. Американката стартира срещу сънародничката си Кристи Ан.

Съперничката на Пиронкова е полуфиналистка в турнира от 2014 г. Най-доброто постижение на българката в Париж също е полуфинал от 2016 г.

Това ще бъде трети мач между тях, като дотук Пиронкова и Петкович имат по една победа. През 2007 г. българката записа победа с 6:2, 6:3 на турнира в Братислава, а седем години по-късно Петкович надделя със 7:5, 6:2 в София.

Пиронкова се завърна силно на корта с четвъртфинал на US Open. В него българката загуби именно от Серена Уилямс. Тя беше три години извън кортовете заради майчинство.

По-рано през деня другите две представителки в турнира отпаднаха в квалификациите. Елица Костова загуби в три сета от Моника Никулеску от Румъния - 0:6, 7:6 (1), 3:6 след маратонски мач.

Виктория Томова отстъпи на първата ракета на Мексико Рената Сарасуа след 3:6, 4:6 за 107 минути.

Дневник