15-годишен шуменец задигна кола и катастрофира в светофар докато се опитва да избяга от патрулка. Младежът е задържан в полицейския арест, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Снощи, малко след полунощ, на пл. "Кристал" полицаи вдигнали стоп палка пред Рено Лагуна. Водачът не спрял, а дал газ и отпрашил надолу към пл. "България". Заради високата скорост, не успял да вземе завоя на кръстовището на „Станционна“ с бул. “Мадара“, блъснал се в светофара, отнесъл заграждения и спрял до входа на Автогарата. Полицаите видели как от колата изскачат младеж и девойка и побягват. 

Подгонили ги и успели да ги хванат край блоковете до борсата. Станало ясно, че водачът е 15-годишен, а спътничката му - 13-годишна. 

Двамата първо били откарани в болницата, където станало ясно, че нямат никакви наранявания. 

Младежът задигнал автомобила няколко часа по-рано. Реното било паркирано на ул. “Петър Берон“ в Шумен. 56-годишната му собственичката забравила ключовете му на таблото. 

Момичето било предадено на родителите му, а младежът бил оставен да нощува в ареста. Образувано е досъдебно производство за кражба на кола по чл. 346 ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда от една до осем години затвор, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ