Поне двама души бяха ранени след нападение с нож край бивши офиси на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в Париж, съобщи местната полиция, цитирана от "Скай Нюз".

Полицията е задържала един заподозрян край Площада на Бастилията - на няколкостотин метра от местопрестъплението. По-рано служител от органите на реда съобщи, че нападателите вероятно са двама, но вече се смята, че е бил само един, предаде Асошиейтед прес. По данни на bmf.tv има втори задържан в близкото метро, като се смята, че той може да има връзка с нападението.

Няма данни за пострадали българи.

На мястото на атаката е намерено хладно оръжие по информация на двама полицейски източници. Единият го описа като мачете, а другият го нарече сатър.

Репортери на АП видяха как в квартала край метростанция "Ришар Леноар" в източната част на Париж се стичат полицаи. Пет училища в 11-и район и всички училища и детски градини в съседните райони бяха отцепени.

Двамата ранени са в "абсолютно критично" състояние. 

Районът бе отцепен, след като наблизо бе открит съмнителен пакет. Впоследствие се оказа, че няма причини за тревога.

На мястото на атаката е намерено хладно оръжие по информация на двама полицейски източници. Единият го описа като мачете, а другият го нарече сатър.

Служител от местната прокуратура обяви, че е заведено разследване дали става въпрос за терористично нападение. Властите все още не са разкрили самоличността на нападателя и жертвите.

    "Видях мъж 30 или 40-годишен с брадва в ръка, който вървеше зад жертва, покрита с кръв...не мога да ви кажа колко жертви имаше, видях само една", сподели свидетел пред Асошиейтед прес.

Не е ясно дали днешното нападение има връзка с атентата в редакцията на "Шарли Ебдо" от 7 януари 2015 г. Заради него в момента се води съдебно дело, като 14 души, включително трима бежанци, са обвинени, че са подпомагали нападателите над сатиричния седмичник, братята Саид и Шериф Куаши.

На 7 януари 2015 г. братята Куаши застреляха 12 души (10 от които журналисти на "Шарли ебдо") и успяха да избягат. На следващия ден трети джихадист - Амеди Кулибали уби служителка на общинска полиция близо до столицата, а на 9 януари екзекутира четирима евреи при взимане на заложници в магазин в източната част на Париж.
Лекари и пожарникари са на мястото на стрелбата.
Кървав атентат в Париж. Ислямисти убиха 10 журналисти и 2-ма полицаи (видео)

Тримата джихадисти бяха ликвидирани при две полицейски операции, извършени почти едновременно в магазина и в печатница в парижкия регион, където братята се бяха укрили.

ClubZ