Българско-турската търговско-индустриална камара /БТТИК/ ще помага на безработни да намерят работа във фирмите, които членуват в нея. За целта Камарата ще открие на сайта си секция за новата си посредническа дейност. 

Това обяви на пресконференция днес Изпълнителния директор на БТТИК Венцислав Венков.   

В момента Камарата е събрала около 20 автобиографии на хора, търсещи работа. Очакването е след старта на новата услуга, базата с търсещи работа да нарасне. 

"В друга секция на сайта ще сложим фирмите, които търсят работници и служители. Идеята е да се помогне и да сме полезни на тези, които търсят работа, и на тези, които предлагат", каза Венков.

Камарата ще приема всякакви CV-та, както на хартиен носител на адреса на централата в Шумен, така и по електронен път. Те ще се превеждат на турски, за да е по-лесно на работодателите. Услугата ще е напълно безплатна. 

БТТИК става партньор на още една инициатива. Кампанията се нарича "Вземи информирано решение, потърси второ мнение" и е в помощ на диагностицирани с някакво сериозно заболяване пациенти. По същество, представлява безплатно посещение и преглед от специалисти в голяма болница в Истанбул. 

Председателят на управителния съвет на Камарата Фикрет Индже говори за пандемията от коронавирус и отражението й върху бизнеса и търговските и бизнес отношения между България и Турция. Той заяви, че интересът на турските компании към България не е секнал и вчера имали среща с голяма компания, която избира град от Североизточна България, в който да инвестира. 

Като председател на Надзорния съвет на "Алкомет" АД Фикрет Индже коментира, че компанията се развива устойчиво в условията на пандемията и няма спад на производството. Дори се отчита ръст на продуктите за пакетиране. "Най-голямото ни желание е да мине периодът без да пострада някой от служителите и работниците на фирмата. Здравето е на първо място", каза той.

ШУМ.БГ