"Манчестър юнайтед" взе първа победа от началото на сезона във Висшата лига, след като се наложи драматично с 3:2 над "Брайтън" като гост в третия кръг. "Червените дяволи" стигнаха до успеха с точно изпълнена дузпа от Бруно Фернандеш в 10-ата минута на добавеното време.

В големи периоди от мача "Брайтън" игра по-добре и създаде куп положения пред Давид Де Хеа.

Срещата беше белязана общо от две дузпи, отменен гол заради преглед на системата за повторения (VAR), автогол и две късни попадения.

Домакините откриха в 40-ата минута, когато Нийл Мопе се разписа от дузпа заради нарушение на Бруно Фернандеш. Само три минути по-късно "Юнайтед" успя да изравни. Капитанът на "чайките" Люис Дънк си вкара автогол при опит да избие прострелно центриране.

В началото на втората част "Юнайтед" стигна до втори гол, но той беше отменен. Маркъс Рашфорд се разписа, но повторението показа, че нападателят е в засада.

Звездата на "червените дяволи" все пак се разписа в 55-ата минута след брилятна индивидуална игра. Рашфорд получи топката отляво, влезе в наказателното поле, финтира трима бранители и с плътен шут не остави шансове на вратаря - 1:2.

Последните минути на мача бяха много драматични, като в петата на добавеното време "Брайтън" изравни. Соли Марч засече с глава центриране на Джаханбакш и не сгреши.

Двубоят се проточи и добавеното време беше общо 10 минути, като в последната от тях "Юнайтед" спечели след дузпа. Системата VAR показа, че Мопе отклонява с ръка удар на Хари Магуайър и реферът посочи бялата точка.

Фернандеш не сгреши и донесе първите три точки за "Юнайтед".

Дневник