Футболистите на „Шумен 2007“ постигнаха категорична победа с 5:1 срещу „Ботев“ Нови пазар в мач от 7-ия кръг на североизточната Трета лига по футбол.

Срещата се игра на ст. „П.Волов“, а за шуменци това бе четвърта домакинска победа. Отборът досега има още две загуби и едно равенство като гост и актив от 13 т. „Ботев“ Нови пазар е с изиграни шест мача, в които има две победи, две загуби и две равенства и 8 т.

В днешния мач „Шумен 2007“ откри резултата в 9-ата минута, когато Румен Николов бе спънат в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Точен от бялата точка бе капитанът Юлиян Загоров за 1:0.

Гостите от Нови пазар върнаха интригата в мача в 17-ата минута, когато с удар от около 25 метра Христо Александров изненада вратаря на домакините и изравни – 1:1.

В 20-ата минута „Шумен 2007“ отново поведе. Фахрединов центрира от дясно и топката попадна на главата на Иван Недялков Иванов, който бе точен за 2:1.

През второто полувреме играчите на „Шумен 2007“ бяха по-добрите на терена и успяха да направят победата си резултатна.

В 56-ата минута след разиграване пред вратата на „Ботев“ топката попадна във Фахрединов, който отправи удар и бе точен за 3:1. В 69-ата след удар с глава Загоров покачи на 4:1, а в 81-ата минута отново Загоров бе точен от дузпа за крайното 5:1.

ШУМ.БГ