Отборът на „Шумен 61“ записа втора поредна победа в първенството по хандбал при мъжете.  В мач от 2-ия кръг на А група в зала „Арена Шумен“ домакините победиха силния тим на „Спартак“ Варна с 26:21 (12:12).

Двубоят се игра пред празни трибуни, а реди първия съдийски сигнал отборите запазиха  минута мълчание в памет на доайена на българския хандбал Христо Коев, който преди дни напусна този свят.

Шуменци влязоха колебливо в мача срещу „Спартак“, но със силна игра през второто полувреме стигнаха до победата.

Първата част на срещата започна с размяна на голове между двата отбора и няколко равенства. В 11-ата минута шуменските хандбалисти успяха да поведат с 6:3, но гостите от Варна бързо изравниха и дори поведоха с три гола – 7:10. До края на полувремето домакините съумяха да изравнят и на почивката двата отбора се оттеглиха при 12:12.

Шуменци започнаха вихрено втората част на мача. Те поведоха с 15:12. Момчетата на Чавдар Чернев заиграха много уверено в защита, а вратарят Ивайло Костов в голяма част от полувремето бе непреодолим за варненци. Отборът на „Шумен“ задържа аванса си от 2,3 гола до края на срещата и го увеличи в края й за крайния резултат – 26:21.

Димитър Грозев бе най-резултатен за домакините днес с 6 гола, а Йордан Михайлов добави 5 за победата. От тима на „Спартак“ с най-много голове от „Арена Шумен“ си тръгна Йордан Попов.

В следващия кръг „Шумен 61“ гостува на „Локомотив“ в Горна Оряховица.

ШУМ.БГ