Шампионът "Лудогорец" се изкачи на върха в Първа лига, след като надигра досегашния лидер "Берое" с 2:0. Тимът от Разград се наложи на своя стадион, нанасяйки първа загуба на "Берое" от началото на сезона.

"Лудогорец" реши всичко още преди почивката, в рамките на пет минути. Клаудиу Кешеру и Сисиньо бяха точни в 18-ата и 23-ата минута.

"Берое" опита да се надиграва със състава от Разград и успя в първите 15 минути. Тогава тимът на Димитър Димитров-Херо създаде няколко опасности и отправи удари, които принудиха Пламен Илиев да се намесва.

В 18-ата минута "Лудогорец" успя да поведе. Каули Оливейра надигра трима бранители в черно, подаде към Кешеру, който от 15 метра нямаше проблем да вкара в долния ляв ъгъл на Християн Василев - 1:0.

Още преди играчите на "Берое" да успеят да реагират шампионите вкараха и втори гол. Младият Доминик Янков намери отлично отдясно Сисиньо. Крайният бранител влезе в наказателното поле и по тревата вкара в далечния ъгъл.

С два гола аванс опитният тим на "Лудогорец" успя да контролира двубя до почивката. През втората част над Разград заваля проливен дъжд, който се отрази на качеството на игра. След 70-ата минута се разрази буря, а след 10 минути на истинска мъка за двата тима заради пороя и намалената видимост, реферът Ивайло Стоянов спря временно срещата.

Решението на съдията беше продиктувано и от падащи мълнии около стадиона.

В крайна сметка след 10-минутна пауза двата тима излязоха на терена за оставащите 11 минути. В тях "Берое" трудно успяваше да стигне до вратата на шампионите и нови голове не паднаха.

След седем мача "Лудогорец" е начело с 16 точки и голова разлика 17:7. "Берое" има две точки по-малко.

Дневник