Левски прекъсна серията си от три поредни победи, след като отстъпи на Ботев Пловдив с 1:2 в двубой от седмия кръг на родната efbet Лига, игран на спортния комплекс в Коматево.

"Канарчетата" започнаха ударно срещата с два бързи гола на Атанас Илиев (14', 20') и дадоха заявка за много емоционални оставащи минути. Столичани обаче успяха да се върнат в мача, след като Борислав Цонев (27') бе точен от дузпа. Това бе и четвърти негов гол в последните му три мача за 26-кратните шампиони. През втората част играта бе двуостра, като гостите се опитаха да стигнат поне до равенството, а "жълто-черните" пропуснаха да увеличат преднината си. Все пак до нови попадения така и не се стигна.

Срещата бе белязана с масов бой в агитката на "сините", който спря мача за няколко минути. Части на враждуващите фракции "Ултрас Левски" и "София-Запад" си налетяха. Това наложи в сектора за гостите да влезе полицията и да потуши враждата.

Така Левски се намира на 6-ото място в класирането на първенството с актив от 10 точки, колкото има и Ботев Враца. Столичани изостават с 2 пункта на Локомотив Пловдив и ЦСКА, които утре ще се изправят един срещу друг на "Лаута".

Лудогорец пък се върна на върха, побеждавайки досегашния лидер Берое с 2:0. Срещата беше прекъсната към края за известно време заради лошото време.

Шампионите си написаха домашното в рамките на пет минути в средата на първото полувреме, когато се разписаха Клаудио Кешеру и Сисиньо. Така "орлите" събраха 16 точки, докато заралии (14 пункта) паднаха на второ място.

Голяма част от срещата се проведе под непрестанен и проливен дъжд. Двубоят бе прекъснат на два пъти заради намалена видимост на терена и страхотната буря над стадиона.

Днес.бг