Цветана Пиронкова стартира с победа участието си на "Ролан Гарос", преодолявайки първия кръг в Париж. Тя надви Андреа Петкович с 6:3, 6:3, а срещата продължи час и 14 минути. Германката, която в момента е 87-а в света, е полуфиналистка от "Ролан Гарос" през 2014 г.

Пиронкова постигна втора победа в общо третия си мач с Пиронкова.

Българката изигра силен мач, с който затвърди добрата си форма след завръщането си на корта. На US Open тя стигна до четвъртфинал в първия си турнир след тригодишна пауза.

Във втория кръг Пиронкова ще се изправи срещу победителката от двубоя Серена Уилямс и Кристи Ан. Българката игра именно с Уилямс в Ню Йорк, губейки от нея в драматичен мач.

Началото на срещата беше забавено с повече от час заради дъжд над Париж. В крайна сметка времето се подобри и позволи във френската столица да се провеждат мачове въпреки ниските температури от едва 14 градуса.
Пиронкова завърши с 23 уинъра и общо 21 непредизвикани грешки. Тя показа стабилна игра на сервис, като спечели близо 60% от разиграните точки при първото си подаване. Петкович, която също се завръща на корта след дълга пауза, беше по-колеблива.

Германката допусна шест двойни грешки, взе едва 16% от точките на своето второ подаване и имаше големи проблеми. Тя завърши със само 12 уинъра и 29 непредизвикани грешки.

Пиронкова започна много добре двубоя, повеждайки рано с 3:0 след два пробива. Още в следващия гейм Петкович върна единия от тях, но Пиронкова върна комфортното си предимство при 5:2. До края на сета и двете тенисистки не успяха да вземат подаванията си, като имаше още два пробива.

По този начин българката завори първата част с 6:3 за 39 минути.

Вторият сет беше още по-кратък. Пиронкова отново поведе с 2:0, преди да допусне пробив. Резултатът продължи да се развива гейм за гейм до 3:2, когато българката записа още един пробив и поведе убедително.

Петкович имаше големи проблеми при подаванията си, докато Пиронкова играеше по-уверено и не допусна нови грешки. Тя затвори срещата с 6:3.

Дневник