Днес в 17.00 часа в зала "Сава Доброплодни" на НЧ "Добри Войников" ще бъде открита фотографска изложба с творби на посланика на Република Полша у нас Н. Пр. Мачей Шимански, съобщиха от читалището.

Фотоизложбата е озаглавена "Цветовете на мъглата" и това лято за първи път тя е била представена на моста пред НДК.

Фотографията е хоби на посланик Шимански. Той снима предимно птици, които обича да наблюдава и го прави от близо 30 г. "А когато няма птици, снимам други неща, в това число и мъглата. Аз съм фотограф аматьор, а разликата между аматьора и професионалиста в тази област е много простичка. Професионалистът печели от това, което прави, а аматьорът плаща за хобито си", споделя г-н Мачей Шимански в интервю за Diplomatic Spectrum. Автор е на много снимки, публикувани в атласи, книги и списания, включително в сп. "Нешънъл Джеографик".

Експозицията в Шумен се организира от Полския институт в София и народно читалище „Добри Войников”. Тя ще остане в града до 16 октомври.

Днес на събитието ще присъстват кметът на община Шумен Любомир Христов, Негово превъзходителство Мачей Шимански, новият директор на Полския институт в София - г-жа Анна Опалинска

ШУМ.БГ