14 участници от страната се включват в тазгодишното издание на Националната среща на поетите с китара „Шумен Бард 2020“. Шумен е домакин на събитието за десети път и тази година то ще се проведе в два последователни дни – 2 и 3 октомври.

Откриването е от 15.30 часа в петък пред Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, където след това при хубаво време там ще се състои и концертната програма, а при лошо време – във фоайето на втория етаж в библиотеката.

През втория ден на събитието от 10.30 до 12.00 часа отново пред библиотеката ще се проведе дискусия с участниците за тенденциите в бардовските фестивали.

В десетото издание на срещата ще вземат участие Красимир Йорданов от Пловдив, Орлин Миланов от София, Александър Кузнецов от Св. Влас, Светлозар Николов от Пловдив, Тодор Андонов от Смядово, Пламен Цонев от Шумен, Надежда Цанкова от София, дуетите Геновева Цандева и Бойчо Иванов от Пловдив, Светлана и Атанас Стоянови от Бургас, Иван Ненков и Живка Митова от Несебър. Гост на събитието ще бъде поетесата Павлина Йосева.

„Шумен Бард 2020“ няма конкурсен характер. Целта на събитието е да се популяризира най-доброто от авторството и интерпретациите на поетите с китара, професионалистите и любителите. Организатор на проявата, която се осъществява с финансовата подкрепа на Община Шумен е НЧ „Напредък-1869“.

ШУМ.БГ