Нападателят на ПСЖ Неймар е с неплатени данъци на стойност 34.6 милиона евро, съобщи АФП. Това показва документ, публикуван в сайта на испанските данъчни власти, като бразилецът е най-големият длъжник в списъка.

Още миналата година испанските медии писаха, че данъчните власти в страната преследват Неймар за фискални измами, датиращи от периода му в "Барселона". Сега за пръв път информацията е официално потвърдена.

Според медиите данъчните власти разследват трансферите на Неймар при пристигането му в "Барселона" от "Сантос" през 2013 г. и преминаването му в ПСЖ четири години по-късно за рекордните 222 милиона евро.

Каталунците признават, че сделката по привличането му е струвала 57.1 милиона евро, но според твърденията клубът е платил 83.3 милиона евро за нападателя.

Потърсени от АФП, от данъчните властите не са посочили причините за разследването, но съобщили, че за попадане в списъка е необходимо да бъдат покрити критерии, един от които е пропускане на крайния срок за плащане на дължимите данъци.

През юни съдът прекрати спора между Неймар и "Барселона" и излезе с решение, според което бразилецът трябва да плати 6.7 милиона евро. Бразилският играч беше завел дело с иск, че "Барселона" му дължи 43.8 милиона евро под формата на бонус "лоялност".

Каталунският клуб обаче отказа да плати на бразилеца и от своя страна също заведе дело. От "Барселона" настояваха Неймар да върне получения бонус на стойност 8 милиона евро при подписването на последния му договор с тима през 2016 г.

Дневник