Хандбалистките на „Шумен 98“ стартират участието си в първенството на А група за сезон 2020/2021 тази събота. Жребият отреди на старта на първенството шуменки да гостуват на „Етър“ във Велико Търново.

Шест отбора ще играят в А група при дамите този сезон. Това са: „Бъки“ Габрово, „Етър“ Велико Търново, „Свиленград“, „Шумен 98“, „Сливница“ и „Спартак“ Плевен.

В тима на „Шумен“ има малки промени в сравнени с миналия сезон, който бе игран наполовина. Отборът бе напуснат от румънката Юияна Таке и украинката Альона Каменщик.

В състава ще играят другите две украинки, които дойдоха в Шумен миналата година – Кристина Иванова и вратарката Ирина Никифорук. В отбора има две и нови попълнения – опитните Димка Предьова и Гергана Евтимова, които идват в Шумен“ от отказалия се от участие тим на „Поморие“.

„Още на старта ни очаква труден мач с „Етър“, който този сезон ще играе единствено за първото място. Всички състезателки са здрави и готови за гостуването във Велико Търново. Имаме още върху какво да работим, защото след прекъсването на шампионата миналия сезон, сглобката в отбора стана по-трудно. Надявам се този сезон да е пълен, да се изиграе целия и нашият отбор да играе на ниво“, каза треньорката Десислава Стефанова.

Пълната програма на „Шумен 98“ за есенния полусезон може да видите тук, като са възможни промени.

ШУМ.БГ